Március 7-én érkezik Samantha Downing (Elbűvölő feleségem, Ő kezdte) feszültséggel teli új könyve, A saját érdekedben. A hangulatában a Netflix You (Te) című sorozatához hasonlító történet az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok.

Az Agave Könyvek 2011-ben azért hozta létre Magnólia Kiadó néven az imprintjét, hogy azon keresztül olyan köteteket jelentessenek meg, amelyik nem férnek bele a sci-fi, fantasy, krimi, thriller, horror műfajába (amely az Agave fő csapásvonala), azonban mindenképpen szerették volna megismertetni a magyar olvasókkal. Az elmúlt több mint tíz évben Theresa Cheung, Gabrielle Zevin, Kollár Betti regényei arattak sikert, de a kiadványok között szerepel több felnőtt színezőkönyv, valamint Irene Vallejo remekbe szabott kötete is. Az évente alig pár címmel jelentkező Magnólia a tervek szerint idén “nagyobb sebességre kapcsol”: kilenc könyv várható tőlük 2023-ban, és elkezdik bővíteni a műfaji palettájukat is: az eddigi romantikus és szépirodalmi olvasmányok mellett jönnek pszichothrillerek és egy történelmi regény is.

Samantha Downing korábbi művei az Agave Könyvek gondozásában jelentek meg, A saját érdekében azonban már ennek megfelelően a Magnólia logójával ellátva kerül a könyvesboltokba. A regény könyörtelen tanárok és ravasz diákok mindennapjaiba enged betekintést, majd amikor egyszer csak holtan esik össze a munkaközösség elnöke, a jelek egyre inkább afelé kezdenek mutatni, hogy a tragédia nem szerencsétlen véletlen volt. Az események nem sokkal később eltemetettnek hitt titkokat csalnak a felszínre, melyek végleg felborítják az iskola és az egész város életét. 

Kiemelt kép: A saját érdekedben kötet eredeti borítója (Fotó: emmasbibliotreasures.com)