Május 24-én a budapesti Tüskecsarnokban lesz látható az Urban Verbunk műfajokon átívelő produkciója, az Ultimate Show, amelynek egyik sztárvendége a Fülöp-szigeteki énekes, Marcelito Pomoy lesz. A Pilipinas Got Talent nyertese olyan világslágereket énekel majd, mint a My Heart Will Go On, A The Prayer vagy a Time to Say Goodby.

Marcelito Pomoy a mélyszegénységből küzdötte fel magát a rivaldafénybe, szerénységével és egyedi énektudásával elvarázsolva a szakmát és a közönséget egyaránt. Ma már milliós követőbázissal rendelkezik, Andrea Bocelli zenei producere vette a szárnyai alá a következő albumainak elkészítését és hazai vonatkozás, hogy egy magyar üzletember menedzseli Marcelito Pomoy karrierjét.

„Elindultam egy tehetségkutatón, de ott nem jártam sikerrel, viszont nem adtam fel és az Pilipinas Got Talentmásodik évadát sikerült megnyernem. Céline Dion és Andrea Bocelli által híressé tett The Prayert adtam elő, és a közönség és mindhárom zsűritag állva tapsolt. Ez volt az első alkalom az életemben, hogy az összes családtagomat együtt és teljesnek láttam” – eleveníti fel zenei karrierjének kezdetét. 2018 szeptemberében a Wish 107.5 rádióállomáson lépett fel, erre figyelt fel Ellen DeGeneres, a híres amerikai műsorvezető, aki meghívta a TheEllenShow-ba és ezzel kapott immár nemzetközi figyelmet. Később az America’s Got Talent The Champions versenyében is részt vett, ahol végül az előkelő, negyedik helyig énekelte magát.

Ekkor a Covid egy időre megtörte a lendületét, azonban a világjárvány után rendszeresen fellépett a világ minden táján, Amerikától Ázsiáig és a Közel-Keletig. „2023-ban megkeresett a BRICS Entertainment menedzsment- és booking cég, amellyel teljes körű menedzsment szerződést kötöttem. Horváth Roland, a cég tulajdonosa hatalmas potenciált lát a tehetségemben, és már dolgozott együtt Andrea Bocellivel néhány projektben, így sikerült három albumra szóló szerződést kötnöm Pierpaolo Guerrinivel, Bocelli producerével. Az első album 2024-ben jelenik meg” – meséli.

Május 24-én a hazai közönség is találkozhat a különleges tehetséggel. Az Utliamte Show vendége lesz Petar Markoski hegedűművész is, aki generációkon átívelő klasszikus, pop és rock feldolgozásaival lopta be magát a közönség szívébe, illetve Elina Nechayeva operaénekesnő, aki Észtországot képviselte a Lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kiemelt kép: Marcelito Pomoy (Fotó: presspresso)