Idén Márai Sándor élete és munkássága áll majd a Gyulai Várszínház háromnapos programsorozatának középpontjában. A műsorban több neves előadást is láthatnak majd az érdeklődők, valamint egy erre az alkalomra készült bemutatóval is igyekeznek a szervezők elkápráztatni a nézőket.

Az elmúlt években a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramjának szerves részévé vált a közelmúlt nemzeti klasszikusainak életműveit középpontba állító programsorozat, így ebben az évben, a nagysikerű Székely János Napok és Weöres Sándor Napok után, a 120 éve született Márai Sándort ünneplő napok következnek. Az érdeklődők három napon keresztül, augusztus 16-18. között, hat előadást tekinthetnek meg, amelyek a magyar író munkásságára hívják fel a figyelmet.

Augusztus 16-án 20:30 órakor a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatójaként láthatja a közönség A kassai polgárok című előadást Szabó K. István rendezésében, Rátóti Zoltánnal, Tóth Augusztával, Blaskó Péterrel és Barta Ágnessel a főbb szerepekben. A bemutatóra olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a meghirdetését követően pár hét leforgása alatt el is fogytak a jegyek, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a 15-i főpróbát is megnyitják a közönség számára. A 16-i bemutató előtt 17 órától pedig a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata „…én fáradt vagyok Európától” című előadását tekinthetik meg a nézők.

Látható lesz még továbbá 17-én Élet, bor, humor, avagy az ismeretlen Márai címmel Hirtling István és Mészáros Tibor Márai-estje, a Kassai Thália Színház Kaland című Márai-darabja, valamint 18-án a Vígszínház Hallgatni akartam című Márai-mű színpadi adaptációja Hegedűs D. Géza előadásában. A programsorozat záróelőadása a Spirit Színház produkciója, az Eszter hagyatéka lesz, Czeizel Gábor rendezésében, Gubik Ágival, Perjési Hildával és Tóth Sándorral a főbb szerepekben.

Az előadásokra jegyek még elérhetők a Gyulai Várszínház hivatalos weboldalán keresztül.

Kiemelt kép: Hegedűs D. Géza (Fotó: Szkárossy Zsuzsa) és Tóth Auguszta (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)