Április 14-én, 20 óra 30 perces kezdettel közvetíti az M5 csatorna a Kaland című Márai Sándor-színművet, a Kassai Thália Színház előadásában. A darabbal az idén 120 éve született íróra emlékeznek.

Dr. Kádár Péter professzor (Kelemen Csaba) minden tekintetben sikeres: igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával (Kiss Szilvia). Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született. Az előadást, amely a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája, Beke Sándor rendezésében, Horenyi Balázs díszlet- és Rátkai Erzsébet jelmezterveivel mutatták be 2019 októberében a Kassai Thália Színházban. A fent említett színészek mellett Varga Líviát, Madarász Mátét, Bocsárszky Attilát, Rab Henriettát, Szpisák Gyulát és Illés Oszkárt láthatjuk még a színpadon.

Kiemelt kép: Jelenet a Kaland című előadásból (fotó: Kassai Thália Színház)