Április 19-én 19 órai kezdettel tart Márai Sándor publicisztikai írásaiból felolvasóestet a Petőfi Irodalmi Múzeum, Györgyi Anna és Hirtling István közreműködésével. 

Márai Sándor életművének jelentős szeletét adják újságcikkei. Népszerű rovatainak (Műsoron kívül, Vasárnapi krónika) tekintélyes rajongótábora volt, olvasói egy pártatlan lenni nem akaró, sokszor a saját véleményét az egyetlen lehetséges látásmódnak feltüntető karaktert ismerhettek meg az íróban. A több ezer cikkből tallózó összeállítás nemcsak az elhivatott művészt és gondolkodót szólaltatja meg, hanem az Európáért aggódót is, de felvillan az ironizáló, az olvasóval összekacsintó, a vidám pillanatokat nyújtó szerző is. A Petőfi Irodalmi Múzeum Szövegkönyv-sorozatának következő állomása – amely címnek a “Gyufaszálnyi világosságot gyújtani napról napra…” idézetet kapta – ezekből az írásokból válogat.

Az est anyagát Mészáros Tibor állította össze, az érdeklődők Györgyi Annával és Hirtling Istvánnal találkozhatnak majd, a zenei aláfestésről Szabó Dániel (cimbalom) gondoskodik. Az eseménynek a PIM Szomszéd (1053 Budapest, Magyar utca 12-14., bejárat a Ferenczy István utca felől) ad otthon április 19-én. 

Kiemelt kép: Márai Sándor (Fotó: televizio.sk)