A többi teátrumhoz hasonlóan a Centrál Színház is készül vadonatúj bemutatókkal a 2022/23-as évadra a korábbi műsoron tartott darabok mellett, a második premierjük pedig egy kortárs családi dráma lesz. Bíró Bence 2019-ben nyerte el az Örkény István Drámaírói Öszöndíjat, 2022-ben pedig a Kortárs Magyar Dráma-díjat – az ő első egész estés önálló színdarabja lesz a magyartenger.

A Balsai Móni, Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Rada Bálint, Földes Eszter, Pálfi Kata, Szabó Éva, Ódor Kristóf, Papp János és Szécsi Bence szereplésével bemutatásra kerülő mű egy balatoni nyaralóban tartott családi ünnep huszonnégy óráját mutatja be nem mindennapi módon, amely során előkerül minden fontos téma, legyen az szerelem, politika vagy maga a színház. „A Balaton régen sós volt, tudtátok? A könny sós, mint az izzadság. Még az isten könnye is. Csak aztán annyira nem törődött velünk az isten, hogy még sírni is elfelejtett miattunk. A tóból meg szép lassan elpárolgott a só. Az élet sója. Így szűnt meg a magyar tenger.”

Alföldi Róbert a magyartenger próbáján (Fotó: Horváth Judit)

A magyartenger a Jászai Mari-díjas Alföldi Róbert rendezésében valósul meg a Centrál Színház kisszínpadán, a teátrum Facebookon jelentette be, hogy már folynak a próbák, a bemutatóra pedig november 5-én számíthat a közönség. 

Kiemelt kép: Balsai Móni, Alföldi Róbert és Fehér Tibor az olvasópróbán (Fotók: Horváth Judit)