A POKET zsebkönyveknek már 2 éve töretlen a sikere a fiatalok körében, nemcsak Budapesten, hanem vidéki városokban is. Az automaták fenntartásának és az országon belüli további terjesztésnek pedig a Szerencsejáték Zrt. lett a főtámogatója.

2018-ban még csak Budapesten indult meg az automaták telepítése, az elmúlt évek eredményének köszönhetően pedig már a fővárosban is 10 automata – Déli Pályaudvar, Szél Kálmán tér, Móricz Zsigmond körtér, Keleti Pályaudvar metrómegálló, Vígszínház jegypénztár, Madách tér, Batthyány tér, Károlyi-kert, Ludwig Múzeum, Budapest Liszt Ferenc Repülőtér 2A és 2B terminál – áll az irodalom-kedvelők rendelkezésére.

A zsebkönyvek hatalmas sikere hamar eljutott az ország többi részére is, a vidéki fiatalok pedig szintén részt szerettek volna venni a POKET-élményben. Így hát megindult az automaták vidéki terjesztése is, amelyek közül ma már tizenegy a Szerencsejáték Zrt. támogatásával működik Szentendrén, Gödöllőn, Kecskeméten, Komáromban, Cegléden, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben és Tatán.

„Nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk a hazai kezdeményezéshez, amely elérhetőbbé teszi nyomtatott formában a klasszikus és kortárs irodalmat a fiatalabb közönség számára. Reméljük, hamarosan újra kezébe veheti minden érdeklődő a zsebkönyveket az ország minden pontján, és a hosszú otthonlétet követően akár a szabadban, köztereken is olvashatjuk a Poket irodalmat” – emelte ki Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója. A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje már, hogy támogatja a magyar kulturális életet és büszke arra, hogy most a fiatalokat célzó olvasást népszerűsítő és közösség teremtő POKET projekt országos terjesztésének részesévé válhatott.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós (fotó: Mindspace)