December 9-én debütál majd a Vígszínházban Keresztes Tamás rendezésében, Presser Gábor zenéjével és Sztevanovity Dusán dalszövegeivel Carlo Collodi 1881-ben írt világhírű meseregényének színpadi változata, a Pinokkió. A zenés családi roadmovie próbái már javában zajlanak a teátrumban.

A megelevenedett bábú kalandjait tartalmazó regény az egyik legtöbb nyelvre lefordított, és legnagyobb példányszámban eladott szépirodalmi mű. Többszáz mozgóképes és színházi feldolgozása létezik, nem is beszélve a képregényekről, diafilmekről és rövidített kiadásokról, ám az eredeti könyvet mára már kevesen veszik kézbe, pedig a mese hihetetlenül szórakoztató, fordulatos, humoros, és néhol persze kicsit ijesztő is. Mai szemmel nézve meglepően bátor és modern, ahogy Collodi végigvezeti Pinokkiót a hajmeresztő kalandokon. A most készülő, új, vígszínházi változatban az alkotócsapat igyekszik minél jobban megőrizni és megmutatni az eredeti mese csapongó fantáziáját, játékosságát és humorát, miközben az igazi Pinokkió-szakértőknek is szolgál majd némi meglepetéssel.

A különleges előadásban, amelyhez nemrég werkfilm is készült, Dino Benjamin, Borbiczki Ferenc, Hegyi Barbara, Kern András, Seress Zoltán, Majsai-Nyilas Tünde, Halász Judit, Igó Éva, Méhes László, Antóci Dorottya, Gyöngyösi Zoltán, Szántó Balázs és Varga-Járó Sára lép majd színpadra.

Kiemelt kép: Presser Gábor (Fotó: Dömölky Dániel)