Február végén Budapest II. kerülete négy névtelen közterület elnevezéséhez kért javaslatokat, a felhívásra pedig több mint ezer ajánlás érkezett, amik alapján áprilisban megszületett a döntés. A kerület polgármestere, Őrsi Gergely akkor bejelentette a Facebookon, hogy a főváros jóváhagyásával két színművészre, egy szerzőre és egy szociológusra esett a választásuk: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas kiváló és érdemes művészre, Psota Irénre; a Nemzet Színészére, a Jászai Mari-díjas érdemes művészre, Komlós Jucira; a Kossuth-díjas magyar író-költőre, Szabó Magdára; Solt Ottilia szociológusra/politikusra. 

Örömmel jelentjük, hogy október 5-én megtörtént az ünnepélyes felavatás, vagyis ettől a hónaptól kezdve Szabó Magda nevét viseli a Mammut Bevásárlóközpont és a Széllkapu Park közötti korábban névtelen terület, ami Szabó Magda sétány lett. Az eseményen ott volt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és az Örkény István Színház alapító igazgatója, Mácsai Pál, valamint Szabó T. Anna író és Vecsei H. Miklós színművész is, akik Szabó Magda műveiből olvastak fel. 

Vecsei H. Miklós a Szabó Magda sétány felavatásán (Forrás: Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzatának honlapja)

Az önkormányzat egyúttal egy Szabó Magda közösségi könyvszekrényt is elhelyezett a területen, melyben bárki találhat magának olvasnivalót, és amelynek feltöltéséhez akárki hozzájárulhat egy-egy kötettel. 

Kiemelt kép: Mácsai Pál, Szabó T. Anna, Vecsei H. Miklós és Őrsi Gergely (Forrás: Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzatának honlapja)