Kécza András (Magánterület, Sziveri János voltam, ez volt a büntetésem) rendezésében, a Kontra és a Cirko Film közös forgalmazásában szeptember elsején mutatják be a magyar mozik a Víg Mihály zenészről szóló egész estés dokumentumfilmet Ott torony volt: Víg Mihály-portré címmel. 

A portréfilmben a Trabant és a Balaton együttesek alapítója, Tarr Béla állandó alkotótársa és a mára kultikussá vált Sátántangó című film főszereplője mesél az életéről és a munkásságáról, amibe beletartozik az 1980-as és 90-es évek könnyűzenei kultúrája, valamint a filmzeneszerzés is. A dokumentumfilmből kiderül többek között, hogy Víg a Tarr Bélával való közös munkát tartja az életműve legfontosabb elemének, de kiderül az is, hogy mit gondol az irodalomról, a zenéről vagy éppen a világról. Az alkotás soha nem látott archív felvételeket használva született meg, olyanokat is láthatunk, amiket évtizedek óta senki sem. A rendező szerint az volt a szándéka, hogy úgy mutassa be Víg Mihályt, ahogyan saját magát látja és ahogyan megmutatni akarja magát a nagyvilágnak.

Az Ott torony volt: Víg Mihály-portrét pedig még azelőtt megnézhetik az érdeklődők, hogy szeptemberben a mozikba kerülne, ugyanis augusztus 25-én, Budapesten, a Szeszgyár kertben és a Gólya közösségi térben lesz egy koncertekkel egybekötött premier előtti vetítés. A dokumentumfilm megtekintése után Víg Mihállyal együtt zenél majd a Balaton együttes, amelyet a Kinetic Erotic nevű banda és az AZVLM csapatának DJ-szettje követ. További információkért látogassátok meg az esemény Facebook-oldalát

Kiemelt kép: Víg Mihály (Fotó: 24.hu)