Tiszeker Dániel a Nagykarácsonnyal bizonyította, hogy tud olyan közönségfilmet készíteni, amelynek van szíve, legújabb nagyjátékfilmje pedig – amelyet Lévai Balázzsal (#Sohavégetnemérős) közösen rendezett – már nézhető a hazai mozikban. Ez a Nyugati nyaralás, egy nosztalgikus vígjáték, amely a ’80-as évek Magyarországába repít vissza minket néhány ismert hazai színész bevonásával. 

A történet középpontjában egy ügyes kezű veszprémi autószerelő (Mészáros Máté) áll, aki szeretné elvinni a feleségét (Pokorny Lia) és két gyermekét (Szőke Abigél, Tóth Mátyás) egy nyaralásra a Riviérán, ám a négy útlevélből csak három érkezett meg hozzájuk, ami keresztül húzta a família számításait. A családfő azonban nem esik kétségbe, és kihasználja a lehetőséget, hogy egy disszidens nála hagyta a kocsiját: kölcsönveszi a járművet és nyugatról érkező turistáknak adják ki magukat, akik a Balatonnál szeretnének pihenni. Csakhogy a lenyúlt autó komoly gondokat okoz. 

A mellékszereplőket olyan színészek keltik életre, mint Orosz Ákos, Ötvös András, Szervét Tibor, Patkós Márton, Péterfy Bori, Kuttner Bálint és Katona Péter Dániel. A Nyugati nyaralás szeptember 15-től, azaz mától nézhető a mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Jelenet a Nyugati nyaralás című filmből (Fotó: Port.hu)