Szekeres Csaba (Agapé, Misszió) rendező és Gáspár Judit (Örvény, Álomturné) forgatókönyvíró egy dokumentumfilmmel szeretnének tisztelegni az idős emberek egymás iránti ragaszkodása és szeretete előtt: a Hűség éppen ezért egy olyan agg párra fókuszál, akik negyvenöt éve házasok. 

Anna és Antal egy nagyvárosoktól távoli, nyugodt és gyönyörű környezetben, Péliföldön laknak és elégedettek az életükkel. Imádják a történelmet és az irodalmat, minden évben megejtenek egy kulturális kiruccanást valamelyik külföldi országba. Kiegyensúlyozott a kapcsolatuk, ám egy nap Anna furcsán kezd viselkedni, és mindkettejüket megrázza az, amit megállapít az orvos: a nőnél Alzheimer-kórt diagnosztizálnak. A néző pedig együtt érez és reménykedik az öreg szerelmesekkel.

A Hűség az Ars Sacra fesztiválon debütált és rögtön meg is kapta a legjobb filmnek járó elismerést, azóta pedig a világ több pontjáról is díjjal tért haza. Október 6-tól már a hazai mozik is vetítik a Vertigo Média Kft. forgalmazásában. Az operatőr és vágó is Szekeres Csaba volt, a producer pedig Gáspár Judit. A zenéért Erik Satie (Tenenbaum, a házi átok, Észvesztő) felelt. 

Kiemelt kép: A Hűség egyik jelenete (Fotó: Verzio Film Festival)