Kerékgyártó Yvonne (Free Entry) második nagyjátékfilmjéről már sokszor beszámoltunk, hiszen a generációs vígjátéknak titulált projekt, az Együtt kezdtük koncepciója már csak amiatt is nagyon érdekes, hogy kilenc fiatal és feltörekvő színészt vonultat fel, akik mellett persze ismertebb arcok is helyet kaptak. 

A sztori a 12.c osztály tagjaira fókuszál, akik az érettségi bankett után tíz évvel újra találkoznak egy esküvő miatt, ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy kitörjön néhány botrány, elcsábítsanak pár hű szerelmest, elsüssenek rengeteg poént, hazudjanak vagy éppen őszinték legyenek. Majd kezdjék az egészet elölről. A volt osztálytársakat a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói (Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk, Kanyó Kata) alakítják, akik mellett feltűnik többek között Mucsi Zoltán, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Szacsvay László és Szabó Simon is. Az alábbi videó ízelítőt ad a történetből és a hangulatból: 

A filmhez készült egy betétdal is Felcser Máténak, Szepesi Mátyásnak, Járai Márknak és Lábas Vikinek köszönhetően, amelynek a klipje már nézhető: 

Az Együtt kezdtük mától nézhető országszerte a mozikban az InterCom forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Jelenet az Együtt kezdtük című filmből (Fotó: Port.hu)