2021 októberében mutatták be a hazai mozik a Balázs Béla-díjas Bergendy Péter (A vizsga, Trezor) horrorfilmjét, a Post Mortemet az Intercom forgalmazásában. A Klem Viktor (A Viszkis, Mintaapák) főszereplésével készült alkotás – amelyet Magyarország az Oscar-bizottság figyelmébe is ajánlott – jelenleg megtekinthető az HBO Maxon és a Filmión is, azonban már elérhetővé vált azok számára is, akik nem szeretik a digitális tartalmakat, hanem a polcukon, a gyűjteményükben akarják tudni a filmet.

Az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódó film főszereplője Tomás (Klem Viktor), aki vándorfotósként abból próbál megélni, hogy a halottak utolsó fényképét elkészítse a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására aztán eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséget tapasztal. A mellékszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Schell Judit, Ladányi Andrea, Anger Zsolt, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Nagy Mari. 

A Post Mortem október 28-tól vásárolható meg DVD és Blu-ray kiadásokban, a lemezeken pedig olyan extrák kaptak helyet, mint kimaradt jelenetek, kisfilmek (A vizuális effektusok bemutatása, Kísértetek – A film szellemjelenetei, Alámerülés – A víz alatti jelenetek forgatása/felkészülés a víz alatti jelenetekre), a Cinema without Borders interjúja a rendezővel, előzetes és tévéreklámok. 

Kiemelt kép: Klem Viktor, Hais Fruzsina – Post Mortem (Fotó: PORT.hu)