Megkezdődött a Cseh Tamás művészeti pályázat közönségszavazása: a Budai Vároltalmazó Közalapítvány kiírására beérkezett művekre augusztus 5-ig várják a szavazatokat.

A művészeti pályázatot Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész szellemi hagyatékát a jelenkor és a jövő nemzedéke számára méltó módon közvetíteni képes műalkotás megvalósítására írták ki. A pályázat célja, hogy a kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét ápoló és szellemi örökségét képviselő képzőművészeti alkotások szülessenek kortárs művészek keze által. A pályázatra a vártnál jóval több, mintegy 31 műalkotás érkezett be, a feladatot az alkotók sokféleképp közelítették meg: többen a legendás énekes portréját ábrázolták különböző technikákkal, míg mások inkább a dalokra koncentráltak, vagy azok mondanivalóját dolgozták fel művükben. A zsűri az első körben azt a tíz alkotást választotta ki, amely továbbjut a második fordulóba, és amelyek részt vesznek a közösségi oldalon megtartott közönségszavazáson is.

A 2. fordulóba jutott alkotások Arató Eszter, Lévay Jenő, Krajcsovics Károly, Rósa Márta, Mayer István, Szabó Kata, Szentgyörgyvölgyi Gábor és Takács Máté pályázata, valamint Tóth Xénia két műve. Ezek eredeti példányát a Budavári Önkormányzat aulájában tekintheti meg a közönség július 20-tól, az alkotások digitális képmása pedig már elérhető a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán. A legjobb három műról augusztus 7-ig döntenek a zsűri tagjai, és ezen a napon teszik közzé az eredményt is. A díjátadót a tervek szerint augusztus 20-án tartják.

Kiemelt kép: Cseh Tamás (Fotó: Budai Vároltalmazó Közalapítvány Facebook oldal)