2024. február 16. és 18. között rendezi meg ismét a Müpa a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét, a Jazz Showcase-t, amely célja, hogy felhívja a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra. A hat legígéretesebb formáció kiválasztása idén megújult szabályrendszer szerint történik, a pályázatok benyújtására szeptember 24-éig van lehetőség.

A már több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő, a jövő sztárjait reflektorfénybe állító tehetségbörze elismertsége egyre növekszik, amit jól mutat a fellépésre jelentkező zenekarok számának jelentős emelkedése, a szakmai partnerek bővülő köre és a közönség hosszú évek óta töretlen érdeklődése. A hazai klubokat és fesztiválokat képviselő szakmai partnerek, illetve a műfaj szaktekintélyeiből álló nemzetközi zsűri tagjai a Müpa által felkínált szakmai és közönségdíjakon felül minden évben további színpadra lépési lehetőségekkel ismerik el a Jazz Showcase legígéretesebb tehetségeit.

2024-ben az eseménysorozat a megszokott értékvállalás mentén, ám megújult pályázati rendszerben folytatódik. A pályázaton minden olyan, magát magyarnak valló személy indulhat, aki megfelel a kiírás feltételeinek; a börzére való jelentkezés, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályait a Müpa honlapján olvasható dokumentumból ismerhetik meg az érdeklődők. A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, valamint Bércesi Barbara, a Müpa jazzprogramjainak szerkesztője végzi.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2023-as Jazz Showcase-ről (Fotó: Csibi Szilvia)