Az animációs alkotások készítői és rajongói kétévente örülhetnek a kifejezetten erre a területre koncentráló Kecskeméti Animációs Fesztiválnak (KAFF-nak), amelyet idén június 21. és 25. között rendeznek meg. A fesztivál versenyprogramjába azokkal az animációs munkákkal lehet nevezni, amiket 2021. február 1. után fejeztek be, de lehet hazai és európai, és bármilyen témájú is. 

A filmeket ingyenesen lehet regisztrálni, egészen 2023. március 20-ig. Az viszont fontos megkötés, hogy az alkotásoknak kockáról-kockára valamilyen animációs technikával kell készülniük, és az animáció arányának több mint 50 százaléknak kell lennie. A magyar munkák versenyén hat kategóriában (egész estés film, tv-speciál, rövid film, televziós sorozat, alkalmazott animáció és diákfilm), az európaiak esetében pedig három kategóriában (egész estés film, tv-speciál, televziós sorozat) lehet indulni. Az előzsűrizés 2023 áprilisában várható. A nevezés további részleteit a Kecskeméti Animációs Fesztivál honlapján olvashatjátok el, ahol az online nevezési lap is megtalálható.

A versenyprogramok mellett egyébként lesznek tematikus panorámavetítések, retrospektív-válogatások, filmszakmai konzultációk, workshopok és kiállítások is. Minden program ingyenes lesz. 

Kiemelt kép: 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál (Fotó: KAFF)