Augusztus 2. és 10. között huszonkilencedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a THEALTER Fesztivál. A MASZK Egyesület által szervezett programsorozat keretében a hazai és nemzetközi kortárs, független színházi és táncszínházi szcéna legkiemelkedőbb produkciói lesznek láthatók. Emellett az érdeklődők két különleges workshopra is jelentkezhetnek majd.

Augusztus 3-án öt napos mesterkurzust tart Ivo Dimcsev, bolgár származású, jelenleg Londonban élő koreográfus, előadóművész, a workshop a szólóelőadások fejlesztésének lehetőségeire fókuszál majd. A világhírű alkotó a THEALTER visszatérő vendége, aki a tánc, a színház, a zene és multimédiás eszközök sajátos és színes keverékét alkalmazza előadásaiban.

Augusztus 2. és 10. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a blog jr. kritikusműhely, idén Jászay Tamás, a Revizor kritikai portál szerkesztőjének vezetésével. A kurzusra olyan leendő dramaturgokat, kritikusokat és rendezőket várnak, akik szívesen vezetnének próbanaplót a workshopon zajló munkáról, illetve tudósítanának a fesztivál előadásairól.

A szervezők július 14-ig várják a jelentkezéseket az alábbi linkeken:

Jelentkezési lap a workshopra: https://forms.gle/g8UELEuVP7rLYqCe6

Jelentkezési lap a kritikusműhelyre: https://forms.gle/TFdqcNSvzfhzBQy96