Megkezdődött Császi Ádám új filmjének, a Háromezer számozott darabnak a forgatása Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező főszereplésével.

Császi új mozifilmjének történetének középpontjában egy színházi rendező áll, aki öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. Mikor a produkciót meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal. Császi Ádám (Viharsarok) új alkotása bátran feszegeti a kérdést, hogy lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni. „A film olyan fiatal romák sorsát mutatja be, akiknek az élete szabadesés volt, védőháló és választási lehetőség nélkül. Kíméletlenül arra kényszeríti a nézőt, gondolja újra saját beidegződéseit a témával kapcsolatban. Én hiszek abban, hogy aki elveszett, azt meg lehet találni. Csak keresni kell. És ha senki nem keres, akkor önmagadat kell megtalálnod” – mondta el a rendező.

A forgatókönyvet Császi Ádám és Lengyel Balázs (Kojot, Lajkó – Cigány az űrben) jegyzi, a főszerepeket Farkas Franciska (Örök tél, Brazilok, Aranyélet), Pápai Rómeó (Drága örökösök), Gerner Csaba (Nyitva, Argo 2), valamint Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher, Horváth Kristóf és Wieland Speck német színész, rendező játsszák. A Bodzsár István producer vezetésével készülő film operatőre Balázs István Balázs (Casting, Pesti balhé), zeneszerzője Kalotás Csaba (Az állampolgárTiszta szívvel). A Háromezer számozott darab a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül és 40 napig forog különleges budapesti helyszíneken. A tervek szerint a premierre jövő tavasszal lehet számítani a Mozgó Mozi forgalmazásában.

Kiemelt kép: Hangulatfotó a Háromezer számozott darab című filmből (Fotó: Sivák Zsófia)