Április 30-tól elérhető az automatákból a POKET legújabb kötete, a Zsebkvíz, amely az irodalom és a játék szerelmeseinek készült elsősorban. A legújabb könyv nagykövete Gundel Takács Gábor.

„Korunk nagy tévedése, hogy mindent meg lehet keresni a „gugliban”. Mert keresni csak az tud, aki kérdéseket tud feltenni. Gondolkodni csak az tud, akinek vannak gondolatok a fejében. Csak a tudásból lesz bölcsesség” – fogalmaz az ország egyik legismertebb televíziós személyisége. A kérdezz-felelek műfajú kiadvány irodalmi tényeken és ismeretanyagokon, idézeteken és életrajzokon keresztül a csapatmunkára, a közösen felfedezett tudás örömére sarkallja azokat, akik kézbe veszik.

„Persze, az okostelefonokról minden információ egy kattintásra elérhető. A megszerzett és magunkévá tett, „offline” tudás azonban felvértez, kíváncsivá és érzékennyé tesz, segít megérteni, rendszerezni a körülöttünk száguldó világot, a mindenkit elárasztó információhalmazt” – olvasható a kötet előszavában, amelynek feladatait Asztalos Emese, Sidó Anna és Horváth Panna állították össze, az illusztrációkat a PIROS Animation csapata készítette. A POKET csapata a kvízeket az érettségi-felkészüléshez is ajánlja.

Kiemelt kép: Gundel Takács Gábor (Fotó: Békefi András)