Már csak öt napig tart az idei Zenélő Budapest programsorozat, ám aki részt szeretne venni az Európában egyedülálló turisztikai és zenei kezdeményezésen, arra még igazán gazdag program vár augusztus 18-ig. Az ingyenes koncerteken külön erre az alkalomra készült kamarazenei műsorokkal lépnek fel az alkotók, akik a zeneirodalom remekeiből, többek között Liszt, Erkel, Bartók, Bach, Haydn, Mozart, Schubert, Csajkovszkij, Chopin, Paganini, Bizet, Verdi, Debussy, Ravel, Muszorgszkij műveiből válogattak.

A Március 15. téren ma este 19 órától Joe Fritz és Gáspár Pál light jazz duója lép fel, holnap pedig Pocsai Kriszta és Oláh Dezső swing koncertje lesz hallható. A Vásárcsarnok pénteken 11 órától tradicionális cigányzenével várja az érdeklődőket. Szombaton a Magyar Nemzeti Galéria 16 órától jazzgitárosok és festők közös performanszának ad otthont. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a hétvégén 17 órától az opera szerelmeseit várják. A Margitszigeti Zenélő Kútnál ad koncertet a Női vonósnégyes pénteken, szombaton és vasárnap 17 órától. A Műcsarnokban pénteken és vasárnap 11 órától klasszikus darabokat hallhatnak az érdeklődők jazz hangszerelésben.

A Bazilikához látogatók vasárnap 16 órától harangjátékot és fuvolaszót hallhatnak. A Szépművészeti Múzeum előterében szombaton 11 órától szaxofon kvartett lép fel. A Vajdahunyadvár péntek, szombat és vasárnap 11 órától erdélyi népzenével várja a betérőket. A Budai Vár Hollós kapujánál szombaton és vasárnap huszárruhás rézfúvósok adnak koncertet.

Kiemelt kép: Koncert a Budai Várban (Halmai Gyöngyi, budapestinfo.hu)