Az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmmel egy csapásra ismertté váló, majd karrierjét a Foglyok névre keresztelt tévéfilmmel folytató Deák Kristóf első egész estés rendezése idén év elején került a mozikba: ez volt Az unoka című felnövéstörténetbe oltott thriller, amelyet a fekete komédia elemei árnyalnak.

A bosszúsztori középpontjában egy szelíd, irodista fiú áll, akinek szeretett nagyapja csalás áldozatává válik, ezt követően pedig a fiú úgy dönt, hogy a saját eszközeivel és néhány szövetséges segítségével saját maga szolgáltat igazságot. A címszerepben Blahó Gergelyt (Rossz színész) láthatjuk, a nagyapát pedig a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Jordán Tamás (Testről és lélekről, Szabadesés) alakítja. Rajtuk kívül felbukkan még a filmben többek között Pogány Judit (Vuk, Zimmer Feri), Papp János (Magunk maradtunk, Pilátus), Döbrösi Laura (Aranyélet, Félvilág), Hámori Ildikó (Régi idők mozija, A canterville-i kísértet) és Jászberényi Gábor (A martfűi rém, Pesti balhé) is. 

Aki lemaradt a filmről a mozikban, az már otthon is megtekintheti Deák Kristóf alkotását, csupán Netflix-előfizetőnek kell lennie: Az unoka ugyanis már felkerült a streaming szolgáltató kínálatába. 

Kiemelt kép: Blahó Gergő és Jordán Tamás a film egyik jelenetében (Fotó: Corvin mozi)