Már a 2022/23-as évadára készül az Orlai Produkciós Iroda csapata: a napokban kezdték meg Noël Coward Tiszta röhej! című komédiájának próbáit. A Belvárosi Színházban szeptember 16-ától látható előadás a sztárok eltitkolt életét boncolgatja, a színdarabot Rába Roland rendezi. A premier előtt június 17-én egy szabadtéri bemutatót is tartanak, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A történet főszereplője Garry Essendine sztárszínész, akinek az élete igazi cirkusz: barátok, szerelmek és rajongók, számító ál-celebek nyüzsögnek körülötte, és igyekeznek kisajátítani maguknak. De kit érdekel, hogy ő mit érez közben a porondon? Azonban nagy turnéja előtti napokban Garryt menthetetlenül beszippantja a szerelem, a pánik és a szex kavargó örvénye. Nyílnak és csapódnak az ajtók, egymásnak adják a kilincset a színesen változatos figurák, hősünk pedig kacagtató tébolyban próbál a felszínen maradni.

A nálunk is népszerű legendás angol nevettető, Noël Coward merész vígjátéka az utóbbi években London és New York legfontosabb színházaiban is életre kelt. Nem véletlenül: a könnyes röhögés mögött igazi meccsek zajlanak, mesteri játékosokkal. Az előadás főszerepét Ötvös András játssza, mellette Járó Zsuzsa, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla, Schruff Milán, Grisnik Petra és Péter Kata lép színpadra. A díszletért Michac Gábor, a jelmezekért Kiss Julcsi felel, a szövegkönyvet Zöldi Gergely fordította magyar nyelvre.

Kiemelt kép: Ötvös András egy korábbi darab, a Kaktuszvirág olvasópróbáján (Fotó: Takács Attila)