Idén is különleges programokra számíthatnak az érdeklődők a Margitszigeti Szabadtéri Színházban, a szervezők rendhagyó módon már május elejétől izgalmasabbnál izgalmasabb fellépők produkcióival készülnek a nézők szórakoztatására. Bízva a mostani szigorú járványügyi intézkedések feloldásában, a tavasz utolsó hónapjától kezdve opera, musical, balett- és táncelőadások, hazai kedvencek és nemzetközi fellépők egész sora érkezik a Margitsziget Tündérkertjébe, hogy végre ismét sor kerülhessen a közönség és a művészek élő találkozására.

Látható lesz a Puskás, a musical, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla című musical, illetve az Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn. Augusztus 20-án ismét megnézhetik Vidnyánszky Attila legújabb Bánk bán opera-rendezését, mely tavaly debütált a Coopera és a Margitszigeti Szabadtéri Színház közös produkciójaként. A tánc és a balett kedvelői idén is találkozhatnak Hervé Koubi és Szergej Polunyin társulatával, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása pedig a nemzeti összetartozás napján kerül a teátrum műsorára.

A szervezők idén is kiemelt helyet biztosítanak a klasszikus, évfordulós szerzőknek, így Verdi, Mozart és Bartók művei is felcsendülnek majd a Margitszigeten nemzetközileg ismert és elismert külföldi és magyar alkotók tolmácsolásában. A könnyűzenei kínálat is gazdag lesz, hiszen érkezik majd az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár, Lotfi Begi és zenei partnere, a Heureka Pop Orchestra, valamint a játszóhelyen mutatják be az új Csókkirály show-t, Szente Vajk rendezésében.

A teátrum a programokra rendhagyó módon kezdi meg a jegyértékesítést: január 18-tól az online jegyvásárlók számára 24 órás idő- és kedvezménykapukat nyit a színház weboldalán. A színes és a folyamatosan bővülő kínálatból az ezen alkalomra véletlenszerűen kiválasztott egy vagy több előadásra, koncertre, produkcióra 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet az érdeklődők. A január 18-án induló játékos interaktív kampány előreláthatólag február 10-ig, illetve mindaddig tart, ameddig a margitszigeti szabadtéri nagyszínpad a 2021-es szezonra tervezett minden előadása a színház weboldalára, repertoárjába fel nem kerül.

Kiemelt kép: Bán Teodóra (Fotó: Csudai Sándor)