Május 12-én mutatják be a mozik a Hosszú Katinkáról készült hivatalos életrajzi dokumentumfilmet. A Katinkának már elkészült a legújabb előzetese, amely felidézi a forgatás legemlékezetesebb pillanatait, valamint ízelítőt kaphatunk a nagyszabású filmből.

2020 elején kezdték forgatni a Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilmet, amely az úszónő portréja mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülését, az olimpiai szereplését, és az azt követő időszakba is bepillantást enged. Emellett megismerhetjük Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait, helyszíneit. A stáb szárazon és vízen keresztül követte kamerájával a magyar úszófenomént, akinek az alkotókkal együtt a forgatás két éve alatt rendkívüli kihívásokkal kellett megküzdenie. A koronavírus járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése mind óriási erőfeszítést követeltek, de az alkotók ezekben az időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét. A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták, így próbáltak meg fizikailag és lelkileg minél közelebb kerülni hozzá, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, társproducere Bederna László, gyártásvezetője Závotszky Melinda, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

Kiemelt kép: Hosszú Katinka (Fotó: Katinka film Facebook oldal)