Színházi előadások felvételeit és mesterkurzusokat is kínál a New York-i Broadway májusban induló új streaming szolgáltatása.

A digitális platform létrehozását régóta tervezte a Broadway, a színházak koronavírus miatti bezárása azonban sürgetővé tette a szolgáltatás mihamarabbi elindítását. „Már a jelenlegi válság előtt is régóta álmodtunk egy olyan platform felépítéséről, amely valóban beteljesíti a Broadway ígéretét, hogy a világ leghosszabb utcájává váljon. Ez a platform lebontja a földrajzi és gazdasági határokat, és lehetővé teszi, hogy az egész világ részese legyen mindannak a csodának, amit a Broadway kínálni tud.” – fogalmazott Sean Cercone, az új szolgáltatás elnök-vezérigazgatója.

A Broadway on Demand platform egy online élőben közvetített gálával indul majd, természetesen a biztonsági szabályok betartásával. A 30 Days of Opening Nights című koncert bevételével pedig a járvány miatt nehéz helyzetbe került színműírókat, zenészeket, zeneszerzőket és színházi alkalmazottakat fogják támogatni. Az eseményt a szolgáltatásra való jelentkezéssel lehet majd megtekinteni.

A Broadway on Demand platform havi előfizetéses rendszerében nemcsak a világhírű előadások felvételeit lehet majd élvezni, hanem mesterkurzusok között is lesz lehetőség böngészni.

Kiemelt kép: Lin-Manuel Miranda (Hamilton), Hugh Jackman (The Boy From Oz), Ben Platt (Dear Even Hansen) (Fotó: Google)