Bár a legtöbb hazai alkotást a magyar Filmión találhatják meg a nézők, azonban a külföldi streamingszolgáltatók is rendelkeznek ilyen felhozatallal, legyen az az HBO Max, a SkyShowtime, a Disney+ vagy éppen a Netflix. Utóbbi platform előfizetői megszokhatták már, hogy folyamatosan válnak elérhetővé a mozifilmek, és most sincs ez másként: májusban egy 2021-es, és két 2022-es mű kerül fel. 

Az első fecske május 3-án a Pálinkás Róbert (Tabukról tabuk nélkül) rendezésében, Köbli Norbert (Örök tél, Félvilág) írásában készült életrajzi dokumentumfilm, a Katinka lesz, amely a világszerte ismert, háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszónőről, az Iron Lady-nek becézett Hosszú Katinkáról szól. A sportoló élete mellett a mellett a tokiói olimpiára való felkészülését is bemutatja, ennek érdekében a stáb folyamatosan nyomon kísérte őt. 

Ezt május 17-én követi Madarász Isti (Hurok) rendezése, az Átjáróház című fantasy-vígjáték, amely a Zsoldos Péter-díjas író és forgatókönyvíró, Veres Attila (Egy másik életben, Papírlélek) forgatókönyvéből valósult meg és egy különleges koncepcióra épít, hiszen főszereplője (Bárnai Péter) egy hullaházban dolgozik portásként és itt fut össze újra azzal a lánnyal (Rujder Vivien), akibe korábban beleszeretett. A szerelem útjába azonban nem állhat még a halál sem, ezért a fiatalok megtalálják a módot, hogy folytassák a románcot, amire a legnagyobb veszélyt a boncmester (Kulka János) jelenti.

Végül május 23-án a magyar-német-olasz koprodukcióban, a Balázs Béla-díjas érdemes művész, Enyedi Ildikó rendezésével életre hívott A feleségem történetével erősít a streamingszolgáltatás. A Füst Milán azonos című regénye nyomán készült romantikus dráma nemcsak Störr Jakab, a hajóskapitány (Gijs Naber – Az utolsó pogány király, A Heineken-emberrablás) és Lizzy, a francia lány (Léa Seydoux – Nincs idő meghalni, Adéle élete) szerelmének történetét tárja a nézők elé, hanem egyben a féltékenység természetrajzát is, továbbá bemutatja az író gondolatvilágát. 

Kiemelt kép: Léa Seydoux A feleségem történetében (Fotó: Port.hu), Katinka (Fotó: Port.hu), Kulka János az Átjáróházban (Fotó: ArtMozi)