Hamarosan újra megnyitja kapuit a Játékszín, az első pótelőadásszéria után pedig megkezdik a nyári vendégjáték-sorozatot is: szeptember közepéig tizennégy helyszínen huszonhét előadást játszanak olyan művészek közreműködésével, mint Hernádi Judit, Szulák Andrea, Lévay Viktória, Lengyel Tamás, Nagy Sándor és Szerednyey Béla.

A zárlat feloldása után a Játékszín már meg is kezdte a felújítópróbákat. A színháztermi esték sorát május 22-én egy hatelőadásos Menopauza-széria nyitja Hernádi Judit, Szulák Andrea/Falusi Mariann, Náray Erika és Tóth Enikő közreműködésével. A musical-sorozat az ősszel és télen elmaradt alkalmak pótlása lesz. A hónap végén látható még a Dolgok, amikért érdemes élni, az Életrevalók, zárásként pedig a Kölcsönlakás – az utóbbi produkcióban, Johanna szerepében, Mikecz Estilla debütál.

Jelenet a Menopauzából (fotó: Juhász G. Tamás)

Mindezen túl a szabadtéri színpadok a szokottnál is nagyobb érdeklődést mutattak a teátrum produkciói iránt. A turné június 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon indul, majd további tizenhárom helyszínre mintegy tíz előadást visznek el, a produkciók között szerepel egyebek mellett a Hatan pizsamában című sikerdarab Gálvölgyi János rendezésében, A szőke ciklon című Rejtő-remek, a Teljesen idegenek és az Életrevalók című filmadaptáció, illetve legkeresettebb előadásuk, a Menopauza című musical is. A szabadtéri előadás-sorozatot Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének különleges, ugyancsak néma adaptációjával kezdik meg. Az előadást Szente Vajk rendezte, Túri Lajos Péter koreografálta, a csavargót (Chaplin figurája) Nagy Sándor alakítja, partnerei Csonka András, Gáspár Kata, Kolovratnik Krisztián, Túri Lajos Péter, valamint Zsurzs Kati. A június 2-i este a Városmajorban tekinthető másodbemutatónak is, hiszen az előadók számára hatalmas feladatot jelentő produkció az októberi premier után mindössze három alkalommal kerülhetett színpadra.

A Játékszín művészei ezt követően az ország szinte minden tájára elviszik a teátrum előadásait, Sóskúttól Szarvason, Veresegyházán és Debrecenen át egészen Tokajig bejárják a játszóhelyeket. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon július 9-én szerepel a Játékszín, a közönség a Kölcsönlakás című vígjátékot láthatja majd többek közt Lengyel Tamás, Dobó Kata és Debreczeny Csaba közreműködésével. A szeptember 15-én záródó sorozat állomásain megközelítőleg 21.500 nézőhöz jutnak el a Teréz körúti teátrum előadásai.

Kiemelt kép: A Játékszín közönsége (fotó: Juhász G. Tamás)