Tavaly nyáron Bécsben és Budapesten is nagy sikerrel mutatták be Az óriáscsecsemő című báboperát, mely a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, valamint az Armel Opera Festival közös produkciójaként jött létre. A 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek készült előadás szövegkönyvét Déry Tibor avantgarde színműve nyomán Vajda Gergely és Horváth Péter írta, ezt vitte színre Novák János a Kolibri bábművészeivel.

A történet egy szülőszobában veszi kezdetét: itt jön a világra az Óriáscsecsemő, az anyja azonban belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felüli erővel, remek elmével és hatalmas méretekkel rendelkezik. Vajda Gergely operájában egy férfi életének állomásait kísérhetjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig, melyben végig kitüntetett szerep jut az elveknek, az érzelmeknek és a nőknek. A színészek ebben az előadásban nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy megpróbálják megkeresni az élet értelmét, azt hogy kire bízzuk a sorsunkat, kinek a tanácsaira hallgassunk. Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség? Nagy szavak, de annál fontosabb kérdések.

Az óriáscsecsemő címszerepét Philipp György játssza, az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében Molnár Annát láthatja majd a közönség. Az énekes-bábos figurákat a Kolibri társulata kelti életre a színpadon. Az előadás látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte. Az óriáscsecsemőt május 29-30-31-én a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában játsszák.

Kiemelt kép: Jelenet Az óriáscsecsemőből (fotó: Kolibri Színház)