Május 26. és 29. között, nyolc helyszínen, számtalan fellépővel, komoly és könnyűzenei koncertekkel, báb- és táncszínházzal, gyermekelőadásokkal, digitális művészekkel és influenszerekkel tér vissza két éves kihagyás után a Rippl-Rónai Fesztivál. A Kaposvári összművészeti programsorozat főszervezője idén a Csiky Gergely Színház.

A fesztivál kommunikációs kampányát nemrég elindító sajtótájékoztatón Dr. Fülöp Péter, az EMMI művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Csiky Gergely Színház igazgatója elmondta, hogy a szervezőknek az a célja, hogy a 2022-es műsorkínálat még gazdagabb és erőteljesebb legyen, mint a korábbi években. Az elmúlt időszak sok mindennel felvértezett minket, volt idő arra, hogy átgondoljuk, merre haladjon tovább Kaposvár kultúrája. Fontos, hogy ezt a nehéz időszakot le tudjuk rázni magunkról, és ebben a legnagyobb segítség a minőségi szórakozás” – fogalmazott.

Az eddig ismertetett programok arra engednek következtetni, hogy nem csak a műfaji sokszínűségre, hanem egyben minden korosztály megszólítására is törekszenek a szervezők, méghozzá igazán nívós előadók meghívásával. Kaposvárra érkezik ugyanis mások mellett a Honeybeast, a Dzsudló, a Wellhello és a ByeAlex és a Slepp is, a komoly zene kedvelőit Rost Andrea, az Operaház énekesei, Balázs Piri Soma és Szamosi Szabolcs szórakoztatja majd.

A négynapos fesztivál programjai nyolc különböző helyszínen lesznek láthatók: a Kossuth téri Petőfi színpadon ingyenes rendezvények lesznek, míg a Városligetben napijegyet váltva kapcsolódhatnak be az érdeklődők a gasztroudvar kínálta programokba, illetve itt kap majd helyet a party dóm is. A komolyzenei programok a Szivárvány Kultúrpalotában és a frissen felújított Nagyboldogasszony-székesegyházban lesznek, míg a Vaszary több izgalmas kiállítással is készül. A Vaszary Park a legkisebbek számára nyújt majd programokat, a mesebirodalommá változó helyszínen bábosok, mutatványosok és énekesek várják majd a gyerekeket – az őket kísérő felnőtteknek is maradandó élményt nyújtva.

A Rippl-Rónai Fesztivál így változatos műsorkínálatával tovább gyarapítja Kaposvár eddig is pezsgő művészeti életének színvonalát, a Balaton déli partjának kulturális fővárosává emelve Somogy megye székhelyét.

Kiemelt kép: Dr. Fülöp Péter a Rippl-Rónai Fesztivál sajtótájékoztatóját (Fotó: Csiky Gergely Színház)