Komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és táncelőadások, musicalek és operettek is szerepelnek a Fertőrákosi Barlangszínház idei, május 20-án induló évadának műsortervében

A szezon a Sopron Táncegyüttes Mert másról álmodunk… című műsorával veszi kezdetét, amelyet másnap ugyanezzel a címmel a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei és a Pendelyes Táncegyüttes előadása követ. Május 26-án a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet ötven zenésszel, május 27-én és 28-án pedig a Rátonyi Róbert Színház mutatja be a Mágnás Miska című operettet.

Júniusban a TBG Production Gyöngyhajú lány balladája című darabját tekinthetik meg az érdeklődők, ezt követi az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar zenés játéka, A Pál utcai fiúk. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián musicaljét ezúttal a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában láthatják a nézők. A zenés színházi előadások sorát folytatva: a Rátonyi Róbert Színház előadásában érkezik Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettje is. A Győri Filharmonikus Zenekar három alkalommal ad hangversenyt a barlangszínházban: június 18-án a Szimfonikus ABBA című előadásukat hallhatja a közönség, július 2-án Rost Andreával lépnek színpadra, augusztus 19-én pedig az Örökzöld klasszikusok című koncertjüket mutatják be.

A júliust szintén a TBG Production előadása nyitja: 1-jén a Cinderella című családi mesemusicalt láthatják a nézők. Július 7-én a Neoton együttes ad koncertet, másnap Kökény Attila és Rakonczai Viktor lép fel az Ébredés című koncertjükkel, akiket 9-én a Carpathian Impressions nevű formáció követ bemutatva a Kárpát-medence zenei örökségét Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán és a magyar népzene improvizációin keresztül. A hónap második felében érkezik a Vadak Ura – The Covenant című családi musical, valamint a Kockahas – a musical comedy című egyszemélyes produkció, Szente Vajk rendezésében, Feke Pál szereplésével.

Jelenet Vadak Ura – The Covenant című előadásból (Fotó: TBG Production)

Augusztusban a Budapesti Operettszínház társulata is ellátogat Fertőrákosra, a Hegedűs a háztetőn című musicallel érkeznek a barlangszínházba. Augusztus 18-án Fenyő Miklós és Szandi ad koncertet Fenyő 75+ címmel, a hónap végén pedig a Fergeteges – Sissi legendája című táncdrámát tekinthetik meg az érdeklődők. Az évad utolsó előadása is a magyar királynéhoz kapcsolódik: szeptember 9-én mutatják be a Sissi, a császárné című balettelőadást a St. Pölten-i Europaballet művészeivel.

Kiemelt kép: Földes Tamás a Hegedűs a háztetőn című előadásban (Fotó: Art&Lens Photography)