Idén negyvenedik alkalommal rendez képzőművészeti seregszemlét a szegedi REÖK: mintegy 150 pályaművet láthat a közönség az idei Nyári Tárlaton. A szakmai zsűri tagjai (Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János, Kossuth-díjas magyar festő és szobrász, Sárkány Győző, grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamint Kotormán Norbert, Munkácsy-díjas szobrász) rendhagyó módon, online formában válogattak a csaknem ezer beérkezett alkotás közül.

A szervezők április utolsó hetében hozzák nyilvánosságra az alkotók végleges listáját, de azt már most lehet tudni, hogy az érdeklődők számos Kossuth- és Munkácsy-díjas művész alkotásaival találkozhatnak, köztük Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, Sejben Lajos és Henn László András munkáit is megcsodálhatják.

A Nyári Tárlat megnyitójára május közepén kerül sor, a seregszemlét a pandémia miatt az online térben, különleges virtuális termekben láthatja a közönség.

Kiemelt kép: REÖK Palota (Fotó: REÖK)