Május 11-én az Él a zene! keretében közel kétezer üzletben, hipermarketben és szállodában szól majd kizárólag magyar zene. A különleges kezdeményezés, amelyhez idén sportesemények is csatlakoznak, azt tűzte ki céljául, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.

Az Él a zene! még tavaly indult, a program a magyar könnyűzene napja hívatott lenni, népszerűsítve a magyar dalokat, szerzőket, előadókat. Az ügyet négy háttérzene-szolgáltató, a MoodMedia, a 3G Multimédia, Music Engine és a KittoMedia vállalta fel, így nekik köszönhetően közel kétezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, szállodában, fitneszteremben, cukrászdában, liftben, illetve Magyarország legnagyobb, csúcstechnikás, Üllőn található raktárépületében szól majd magyar zene május 11-én.

Emellett sok rádió és zenetévé is csatlakozott, köztük a Radiocafé, a Karc FM, a Manna FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Klasszik Rádió, a debreceni Campus Rádió, a nyíregyházi Mustár FM, a Marosvásárhelyi Rádió, a pozsonyi Pátria Rádió, a Sláger TV, illetve a Dikh TV és Rádió. A médiumok legtöbbje kizárólag magyar zenét játszik május 11-én.

Szintén részt vesz a programban hazai előadók kizárólagos játszásával több mint 100 iskolarádió a DUE Médiahálózat szervezésében, és idén két nagy sportesemény is csatlakozott: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett szegedi ICF Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világkupa első hivatalos versenynapján, a délelőtti és a délutáni program között, illetve futamok között is magyar zene fog szólni. Magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 11-i szakaszának rajt és cél, illetve részhajrá helyszínein, így Zalaegerszegen, Badacsonyban, Hévízen és Keszthelyen.

Az Él a zene! négy nagykövetet kért fel, hogy népszerűsítse a magyar könnyűzene napját: Orsovai Renit, a Nene énekesnőjét, Lábas Vikit a Margaret Islandből, Fekete Giorgiót, a Carson Coma énekesét és Likó Marcellt, a Vad Fruttik frontemberét.

Az Él a Zene! magyar könnyűzenei nap szervezője a Fülesbagoly Alapítvány, támogatója az Artisjus Egyesület, stratégiai partnere az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Magyar Hanglemez-kiadók Szövetsége, a Music Hungary Szövetség és a WMMD.

Kiemelt kép: Az Él a zene! nagykövetei (Fotó: Fülesbagoly Alapítvány)