A Metallica augusztus 19-én és 21-én is fellép a texasi Arlingtonban az AT&T Stadionban, a két koncert két részben pedig világszerte a mozikban is megtekinthető lesz, köztük négy budapesti filmszínházban.

A világhírű metálcsapat idei lemeze, a 72 Seasons megjelenése után kezdett világkörüli turnéba. Ennek a koncertsorozatnak a részeként lépnek fel augusztus 19-én és 21-én a Dallas Cowboys NFL csapat otthonában, ami Észak-Amerikában, valamint Közép-, és Dél-Amerika nagyobb részén élőben látható a mozikban. A többi földrészen (a többi latin-amerikai országban, Európában, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Óceániában) a vágatlan felvételt néhány óra csúsztatással az adott időzóna főműsoridejéhez igazítottan sugározzák műholdon keresztül. Magyar idő szerint az éjszaka közepén már e napokon zajlanak az események. Az említett napokon a kétrészes, csaknem háromórás koncertélmény 16 óra 30 perctől és ráadásként 20 órától is átélhető lesz a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a GoBuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben. A két előadás programja teljesen más zenei listából áll.

A Metallica új lemezét, a 72 Seasons debütáló albuma, a Kill ’em All 40. jubileumára időzítette. Az M72 turné nemcsak a friss dalokról szól, hanem 1981 óta íródó történet egészéről, így a kétrészes esemény több mint harminc számot vonultat föl a banda diszkográfiájából. A show különleges színpadelrendezéssel fut, amely 360 fokban teszi lehetővé a fellépés mozis közvetítését, a nagyvásznas kép- és hangrendszerrel minden rajongó közel érezheti magát a történésekhez.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Metallica 2017. október 22-i londoni fellépéséről (Fotó: Kreepin Deth)