Martin Sherman, a világ egyik legismertebb, melegségét nyíltan vállaló dráma- és forgatókönyvírója. Legutóbbi színműve a 2017-ben bemutatott Sodrásban hatalmas sikert aratott New Yorkban és Londonban is. Az idős zongorista és a nála jóval fiatalabb joghallgató megismerkedéséről, a másság és a kisebbség elfogadásáról, a korosztályok közti párbeszéd fontosságáról szóló darab most először lesz látható Magyarországon. A Sodrásban a hazai meleg büszkeség hónapjában, július 5-én debütál a Spirit Színházban Szarka János (Amazonok, Ördöglakat) rendezésében.

„Beau egy híres afro-amerikai díva zongoristája volt. A bárzene és az elhagyott szeretők dalainak szakértője. Semmi mást nem akart, csak egy könnyű randevút a magány ellen. Ám Rufus, a fiatal joghallgató a régmúlt rabja. Életük évekre összefonódik, a fiú ráveszi Beau-t, hogy mesélje el élete meghatározó pillanatait. A keserédes visszaemlékezés 60 év töredékeire ugyan sok sebet feltép, de egyfajta összegzésre kényszeríti a férfit. Ám időről időre felvillan benne a vészjelző: úgyis vége lesz az életnek. A mesék során a világ reakcióit, azok változását követhetjük nyomon és, hogy miként viszonyultak egyes korszakok a másság elfogadásához” – áll a színlapon.

A Sodrásban szerepeit Perjés János, Virág Péter és Magyar Vazul játsszák. A július 5-i bemutatón felül július 6-7-én, valamint augusztus 28-30-án is láthatja a közönség az előadást.

Kiemelt kép: Magyar Vazul, Perjés János és Virág Péter (fotók: Spirit Színház)