A tavasszal elmaradt 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitója szeptember 8-án kerül megrendezésre, ezúttal zárt körben, a Capa Központban. A szervezők minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a körülményekhez alkalmazkodva a megszokott színvonalon mutassák be a tavalyi év legjobb, díjnyertes sajtófotóit.

A tárlat Szigeti Tamás rendezésében, szeptember 9-én ingyen, majd november 15-ig, belépődíj fizetése ellenében lesz látogatható. A Magyar Sajtófotó Pályázat portálján látható lesz a pályázat két nagydíjnyerteséről (Hajdú D. András és Kovács Bea) készített videofilm, a teljes esemény felvétele pedig a Capa Központ weboldalán lesz elérhető.

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton 267 fotográfus 2488 pályaművel indult. A beérkezett képek száma: 6079. A fotókat többféle kategóriában nemzetközi zsűri bírálta el, amelynek tagjai Szlukovényi Tamás, Ron Haviv, Joao Silva, Daniela Mrazkova és Stiller Ákos voltak.

A Sajtófotó Kiállítás díjnyertes művei azonban a Capa Központon kívül is elérhetőek lesznek az érdeklődő közönség számára. A pályázat anyagából készült Az év fotói évkönyv megvásárolható, a kiállítást pedig a következő hónapokban máshol is bemutatják. Először Gödöllőn lesz látható szeptember 12-től.

Kiemelt kép: Capa Központ épülete (Fotó: Magyar Hírlap)