Május elsején kerül fel Aracsi Norbert második világháborús rövidfilmje, az Elfelejtett nemzedék az egyik hazai streamingszolgáltatásra, az HBO Maxra. A film négy magyar katona sorsát mutatja be a világégés sújtotta Magyarországon, egy fiatal fiúval az élen, aki 1944 végén kerül ki a frontra. 

A minimális költségvetésből készült, mégis látványos és érzelmes film rendezője és forgatókönyvírója, Aracsi Norbert a következőket mondta el az Elfelejtett nemzedék kapcsán: „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az HBO befogadta kisjátékfilmünket, mely a történelem egyik fontos, de ismeretlen szeletét mutatja be. Filmünkkel szerettünk volna emléket állítani azoknak, akiket elsöpört a második világháború borzalma Magyarországon, és most lehetőségünk van ezt az emléket 15 országban bemutatni az HBO jóvoltából. Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott ehhez a nem mindennapi feladathoz.” 

A főbb szerepekben Cservák Zoltánt (Alvilág, Valan – Az angyalok völgye), Jászberényi Gábort (A martfűi rém, Az unoka), Hajduk Károlyt (Akik maradtak, A feleségem története) és György Dávid Zoltánt (Antigoné) láthatjuk. A kisfilm május elsejétől megtekinthető az HBO Max kínálatában.

Kiemelt kép: Az Elfelejtett nemzedék egyik jelenete (Fotó: HBO Max)