A teátrum Martin Crimp A többit már láttad a moziban című kortárs darabját mutatja be Botos Bálint színre vitelében, akinek nevéhez nemcsak a rendezés, de Crimp művének fordítása is kötődik. A színpadi adaptáció Euripidész Föníciai nők című klasszikus tragédiájának átirata, mely Oidipusz családja történetének egy megrázóan kegyetlen és fájdalmas epizódját meséli el.

Botos Bálint szerint eldönthetetlen, hogy kortárs drámáról, vagy klasszikus görög tragédiáról van-e szó,  Martin Crimp bravúrja ugyanis ebben az adaptációban éppen az, hogy meghagyja a görög tragédiát annak minden borzalmával és érzelmeivel együtt, csupán annyit változtat rajta, amitől még összetettebbé és enyhén posztmodernné válik a történet, ugyanakkor úgy frissíti a szöveget, hogy meglehetősen közel kerülnek hozzánk a műben szereplő tragikus hősök.

Az előadás elkészítésében Bajkó Blanka Alíz díszlet- és jelmeztervező, valamint Bocsárdi Magor zeneszerző voltak a rendező közvetlen alkotótársai, a szereplők pedig Benedek Ágnes, Fekete Mária, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Vass Zsuzsa, Pál Ferenczi Gyöngyi, Gajzágó Zsuzsa, Korodi Janka, Pignitzky Gellért, Kónya-Ütő Bence, Beczásy Áron, Pálffy Tibor, Derzsi Dezső, Kolcsár József és Mátray László.

A koronavírus-járvány ellenére a társulatnak ez lesz a harmadik bemutatója, amelyet szombat este tartanak korlátozott közönséglétszámmal, A többit már láttad a moziban című kortárs magyar nyelvű ősbemutatót az érdeklődők december 19-én, este 7 órától láthatják a színház nagytermében.

Bővebb információ a produkcióról a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház honlapján található.

Kiemelt kép: jelenet A többit már láttad moziban című előadásból (Fotó: www.tasz.ro)