Szeptember 23-án, a Vertigo Média forgalmazásában került mozikba a Volt egyszer egy képregény című magyar dokumentumfilm Gábor Bence rendezésében, előtte a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CINEDOCS dokumentumfilmes versenyprogramjában láthatta csak a közönség. Ezzel végre a szélesebb közönség is belepillanthatott a magyar képregényipar kulisszái mögé, megismerhette a szcéna hazai történetét a kezdetektől napjainkig, és megismerhetett néhányat annak művészei közül. 

A körülbelül 45 perces alkotás kitér többek között a képregény honi szárnybontogatására, a magyar kiadók és készítők motivációjára, a médium jövőjére és a képregényolvasók Mekkájának tartott képregénybörzékre is (a főszervező, Harza Tamás bevonásával). A dokumentumfilm igyekszik mindenki számára szórakoztatóan mesélni erről a szórakozási formáról, amelynek érdekében a szakma olyan ismert alakjait szólaltatja meg, mint Csepella Olivér, Kertész Sándor, Korcsmáros Gábor, Szebeni Péter, Tálosi András, Tondora Judit, Pálfi György, Kovács Milán, Pilcz Roland és Várai Artúr.

Aki lemaradt a mozis forgalmazásról, az hamarosan otthon ülve is bepótolhatja a Volt egyszer egy képregényt, ugyanis november 28-án, vasárnap, 23:45-től látható lesz a TV2 csatornán. 

Kiemelt kép: Jelenet a dokumentumfilmből (Fotó: Vertigo Média)