Február 18-án, hétfőn este tartják az e havi Funzine TALKS-ot, a magazin kerekasztal-beszélgetését az Akvárium Klubban. A téma középpontjában ezúttal a nehéz sorsú magyar írók és költők élete áll majd. Radnóti Miklós két halott mellől jött világra, Örkény István a második világháborúban munkaszolgálatos volt, Kosztolányi Dezső és Csáth Géza több tudatmódosító szert is kipróbáltak, József Attila félárvaként nőtt fel és Ady Endrét is sújtották a sorscsapások.

A februári Funzine TALKS moderátora Krajnyik Cinti, a Funzine főszerkesztője lesz, az est vendégeiként pedig Ferencz Győző József Attila-díjas költő, irodalomtörténész és műfordító, Dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus és pszicho terapeuta, valamint Mácsai Pál rendező, színművész, az Örkény Színház igazgatója beszélgetnek költőkről, írókról.

Mácsai Pál az Azt mesél el, Pista! című monodrámájában (fotó: Örkény Színház)

Mácsai Pál behatóan ismeri Örkény István életét. A színész ugyanis Azt meséld el, Pista! című monodrámájában a teátrum névadó írójának szerepét ölti magára, és Örkény életének legnehezebb pillanatait éli át a színpadon. Mácsai emellett nem mindennapi, érzékeny, szuggesztív előadásában ismertette meg a nézőkkel Radnóti Miklós életét és munkásságát a Nem tudhatom – Radnóti és korunkban, melynek érdekfeszítő és megrázó anyagát Ferencz Győző állította össze.

A február 18-i, 19:30-kor kezdődő Funzine TALKS Facebook eseményét ezen a linken találjátok.

Kiemelt kép: Mácsai Pál (fotó: Örkény Színház)