A Magyar Nemzeti Galéria immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg júliusban a Borszerda programsorozatot: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit.

Az idei Borszerdák tematikái az utóbbi időszakban megújult állandó kiállítások köré épülnek, így a résztvevők megismerhetik Csontváry Kosztka Tivadar festészetét, a Lépésváltás – frissítve! című kiállításon keresztül az 1945 utáni művészetet, az 1800 után született alkotásokból álló gyűjteményt és a 20. századi magyar művészettel foglalkozó Modern idők című tárlatot.

2024-ben a sorozathoz a K&H privát bank főtámogatóként csatlakozott, így az innováció és a fenntarthatóság mellett elkötelezett pénzintézet támogatásával és Hatos Fanni, a Michelin-csillagos SALT étterem sommelier-jének és a Bortársaság borászati kapcsolattartójának ajánlásával a programsorozat történetében az idei évben elsőként nemzetközi színtéren is ismert és elismert magyar natúr borászatoknak is lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, amelyeknek a borai organikus vagy biodinamikus megközelítéssel termesztett szőlőből, adalékanyagok nélkül készülnek.

Július 10-én a Szent György-hegyi Szászi Birtok és a Bencze Birtok, július 17-én a Somló-hegyi St. Margit Pincészet, illetve Jász Laci Pincéje, július 24-én a nyugati országrészből a Pannonhalmi Főapátság Borászata és az Unger Bormanufaktúra, július 31-én pedig a Hajós-Bajai Koch Pincészet, valamint a Sziegl Pince mutatkozik be. 

Kiemelt kép: Borszerda (Fotó: MNG)