Elképesztő látványvilág és szórakozás felsőfokon: mostantól a fővárosban is látogatható a világhírű tárlat.

51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén végre felfedték a féltve őrzött titkot, hogy kiket ábrázolnak a figurák. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei.

Liszt Ferenc a budapesti Madame Tussauds-ban (fotó: Steindl Gabriella)

A Madame Tussauds Budapest attrakciót kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át, amelyen részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője Chris Scurrah, Paul Fox az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos. Az attrakció csütörtöktől várja a nagyközönséget.

Tom Cruise a budapesti Madame Tussauds-ban (fotó: Steindl Gabriella)

A Madame Tussauds Budapest 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkat hoz el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban több felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább. A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán: Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, Zámbó Jimmy.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Madame Tussauds igazán méltó a 150 éves Budapest történelméhez, turisztikai látványosságaihoz. „Külön öröm számomra, hogy a híres emberek, és ismert sztárok mellett Budapest nevezetességei, és ikonikus helyszínei is megjelennek a múzeumban”.

Kiemelt kép: Hosszú Katinka a budapesti Madame Tussauds-ban,  a viaszszobra előtt (Fotó: Steindl Gabriella)