Csaknem hét éven keresztül írta nemrég megjelent regényét a színházi berkekben is jól ismert írónő, Karafiáth Orsolya. Az Egymás könyve című kötet ma debütál a Margo Irodalmi Fesztivál keretében Ónodi Eszter közreműködésével.

„Ha valaki megtudja, hogy halálos beteg, sokszor azzal a váratlan és kínzó tapasztalattal is meg kell küzdenie, hogy a barátok hirtelen elmaradoznak. Bármilyen kegyetlen és lehangoló is ez, éppenséggel emberi: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a másik elmúlását végigkísérve szembenézzünk saját elmúlásunkkal. A Szirén szerzőjének legújabb regénye bátor könyv egy ilyen bátor kapcsolatról a halál árnyékában, valamint madarakról, szerelmekről, Tomról és Jerryről és Bowie-ról és Jackóról és a tengerről; felkavaró hullámvasút az éjszakába, ami személyességével, humorával és életszeretetével muníciót adhat mindazoknak, akik még csak keresik magukban ezt a bátorságot” – olvashatjuk a kötet fülszövegén.

Karafiáth Orsolya különleges színfolt a kortárs magyar drámairodalom palettáján, hiszen egyedi hangjával olyan témákat képes feldolgozni, amelyek mindannyiunk jelenét érintik, de mégsem foglalkozunk velük szívesen. Legújabb regénye témájául a halált választotta, hősei mások elmúlását végigkísérve néznek szembe saját halandóságukkal.

A ma 19 órakor kezdődő könyvbemutatón Németh Gábor beszélget a szerzővel a Várkert Bazár nagyszínpadán, a program során a Katona József Színház Jászai Mari-díjas színművésze, Ónodi Eszter olvas fel a kötetből, illetve fellép a Kirschner Péterrel közösen alapított zenekara, az Ónodi Eszter and the Open Pub is. Az Egymás könyve a helyszínen kedvezményesen lesz megvásárolható.

Kiemelt kép: Karafiáth Orsolya (fotó: Margó Irodalmi Fesztivál)