Idén tavasszal ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját a STEREO AKT, a jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált hívtak életre: a STEREO10 ma veszi kezdetét és egészen május 17-ig tart.

A gazdag programkínálat részeként a társulat szervezett performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyermek foglalkozásokat is. Itt derül fény a STEREO10 pályázat nyerteseinek munkájára, és a STEREOOFF keretében a STEREO-s művészek saját munkáit mutatják be, valamint a STEREO AKT új bemutatója és legsikeresebb előadásai is helyet kapnak a programban.

Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munkák. Többek közt olyan jelenségekre reflektálnak kortárs művészeti eszközökkel, mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatásiválság, és fenntarthatóság, de mindenekelőtt a vibráló és sokszínű 8. kerület!

A fesztivál központja a márciusban megnyílt STEREO Művház (Illés utca 36.), amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programok azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni. Ezekről bővebben a társulat honlapján lehet tájékozódni.

Kiemelt kép: Stereo Művház homlokzata (Fotó: STEREO AKT)