Ma kezdődik és egészen augusztus 19-ig tart a Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és a környező településeken megrendezésre kerülő Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál, amely az alapító-igazgató, Kovács Zalán László tubaművész vezetésével immár nyolcadik alkalommal hoz el kiemelkedő jelentőségű hazai és nemzetközi művészeket, együtteseket és zenekarokat a régióba.

A fesztiválra többek között Franciaországból, Luxemburgból, Mongóliából és Kínából érkeznek fellépők. A szólisták és kamarazenei formációk mellett hivatásos fúvószenekarok játékát hallgathatja a közönség a népzenétől kezdve a tradicionális fúvószene és klasszikus zene számos stílusán át a jazzig és a filmzenéig. A koncertek mellett ismeretterjesztő előadások és kiállítások is várják a látogatókat, valamint klarinét, szaxofon, kürt, harsona, tuba és tárogató hangszeresek számára szakmai workshopokat is tartanak elismert művészek, konzervatóriumi és egyetemi tanárok vezetésével.    

Augusztus 15-én Szekszárdon a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertje, augusztus 16-án pedig Pakson a Debreceni Kürtegyüttes koncertje lesz hallható. Augusztus 17-én Dunaföldváron a Magyar Honvédség Központi Zenekara lép fel. A fesztiválon huszonkét program, hat workshop és három szakmai verseny várja az látogatókat.

Kiemelt kép: A Magyar Honvédség Központi Zenekara (Fotó: bhd.honvedseg.hu)