Augusztus 4-től 6-ig, immáron 10. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, ismét külföldi sztárfellépők és hazai dzsesszelőadók lépnek fel a Balaton északi partján lévő településen.

Négy színpadon, három nap alatt több mint negyven koncertet hallgathatnak meg a Jazzpiknik látogatói Paloznakon. Csütörtökön a Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band nyitja a fesztivált, akik anno közös mentoruk, Quincy Jones révén ismerték meg egymást. A kameruni basszusgitáros és a kubai zongorista 2016-tól dolgoznak együtt. Utánuk a nagyszínpadon a világhírű soul és R&B énekes, Emeli Sandé lép a közönség elé. Az énekesnő számos saját száma mellett írt dalokat Alicia Keys-nek, Rihannának és Leona Lewisnak is.

Pénteken, vagyis augusztus 5-én a népszerű brit pop-soul énekes Lisa Stansfield nem csak a ’80-as, ’90-es évek slágereit hozza magával, de új dalaiból is előad párat. Utána a a Stereo MC’s nevű sikeres nottinghami formáció játszik, amelynek zenéjében a funk, az elektronikus zene és a hiphop találkozik. A szombati napon az Al McKay’s Earth, Wind & Fire lép a nagyszínpadra, bepótolva a tavaly elmaradt koncertet. Augusztus 5-én a záró fellépő az MF Robots lesz, akik a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözik. A csapat egyik tagja, Jan Kincaid korábban a Brand New Heavies-ben játszott, Dawn Joseph énekesnő pedig Rod Stewart, Phil Collins és Rick Astley vokalistája volt.

Jazzpiknik 2021 (Fotó: Mónus Márton)

Késő délután hazai művészek lépnek fel a nagyszínpadon, pénteken a Peet Project, szombaton az Áron András & The Black Circle, illetve a Random Trip játszik. Utóbbi művészei a szervezők kérésére megalkották a jubileumi Jazzpiknik fesztiválhimnuszát A zene benned címmel, amit Dárdai Blankával és Vavra Bencével kiegészülve adnak elő. A zene kiválóan megtestesíti a Jazzpiknik laza, pozitív életérzés hangulatát – hangsúlyozzák a szervezők, hozzátéve, hogy a számhoz videóklip is készült a Balaton-felvidék tájain.

A fesztivál három kisebb színpadán különleges hazai produkciók és fellépők váltják majd egymást, Solére, a Molnár Tamás Akusztik, a Szilárd Piano Projekt, Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója, a Hangfoglaló Programmal együttműködésben a Pandóra Projekt és az Ábel Marton Nagy’s Cosmos Band, a Fülesbagoly tehetségkutató győzteseként az Ineffable, illetve a Müpa Jazzcase-ről érkező Ocsovay Damján Trio zenéjét élvezheti majd a közönség egy hűsítő ital mellett.

Kiemelt Kép: Jazzpiknik a korábbi éveből (Fotó: Mónus Márton, Forrás: jazzpiknik.hu)