Nem telhet el nyár a Magyar Zene Házában saját minifesztivál nélkül, így a szervezők ebben az évben elindítják a Távoli Kulturák Fesztiválját, a ma induló kétnapos sorozat első vendége Dél-Amerika lesz.

Ellenállhatatlanul jó zenék, forró hangulat és tánc minden mennyiségben, ez fogja jellemezni a frissen alapított fesztivál első kiadását. És hogy kik gondoskodnak minderről? A mai napon a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, holnap pedig a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal.

A szombati napijegy a perui Los Wembler’s de Iquitos és a Los Orangutanes koncertjeire, valamint a DJ Gandharva & Von Yodi páros dj-szettjére érvényes. A vasárnapi napijegy a kolumbiai Cimarrón, a Los Andinos és a Lituma koncertjeire érvényes.

Kiemelt kép: A Cimarrón zenekar (Fotó: Magyar Zene Háza)