A tatabányai Jászai Mari Színház is csatlakozik a streamelő teátrumokhoz, decemberben öt előadásukat teszik elérhetővé az online térben.

December 7-től három napon át Háy János Házasságon innen és túl cím vígjátéka lesz elérhető, Hargitai Iván rendezésében színpadra lép többek között Major Melinda, Pálfi Kata, Schruff Milán és Dévai Balázs is. Ezt követi december 11-13. között Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című komédiája. A 2016-ban bemutatott előadást Guelmino Sándor értelmezésében láthatják a nézők, a főbb szerepeket Kardos Róbert, Bakonyi Csilla és Tóth Rita játsszák.

A következő streamelt darab Molière legismertebb műve, a Tartuffe lesz, melyet december 14-16. között teszi elérhetővé a Jászai Mari Színház. A címszerepben a teátrum igazgatója, Crespo Rodrigo látható, a rendező Szikszai Rémusz. Egy nappal később Móricz Zsigmond drámája, a Rokonok kerül be az online kínálatba. Hargitai Iván rendezését 2013-ban mutatta be a színház. Ebben a hónapban utolsóként, december 26-31. között a Simon Kornél rendezte Csoportterápia nézhető meg. Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila fergeteges musical-komédiájában Pilnay Sára, Dévai Balázs, Lass Bea, Mikola Gergő, Gulyás Hermann Sándor és Ladinek Judit szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Kiemelt kép: Crespo Rodrigo a Tartuffe-ben (Fotó: Szvatek Péter / tatabányai Jászai Mari Színház)