Május 28-án mutatta be a Déryné Társulat Herczeg Ferenc Kék róka című színdarabját, a Szabó Sebestyén László rendezésében látható előadás nyitja az alkotóközösség nyári turnéját.

A féléves kényszerpihenőt követően a Déryné Társulat végre folytatja misszióját, ma este a sitkei közönség előtt lép színpadra Losonczi Kata, Ivaskovics Viktor, Turi Bálint, Dányi Krisztián és Gulyás Gabriella. „Nyár van, az erdő zöld. A délutáni napfény besüt a nyári lak ablakán. Minden idilli. Kivéve, hogy a feleség, Cecile, már megint nincs itthon. Vadászni ment, állítólag egy kék rókagarnitúrát keres. Már többször próbált rátalálni, de még mindig nem látta meg az igazit” – áll az előadás színlapján, ám aki azt gondolná, hogy egy egyszerű szerelmi háromszög bontakozik ki a szereplők között, azt komoly meglepetés éri majd a cselekmény előrehaladtával.

A Társulat azonban nem csak ezzel a produkcióval szerepel majd a vidéki játszóhelyeken, ugyanis Hedrehely, Sümeg, Rétság, Dunapataj, Halmaj, Panyola, Bonyhád, Mátészalka, Kisvárda, Kisújszállás, Nádasd, Szarvas, és Fehérgyarmat közönsége is láthatja a János vitéz és a Déryné ifjasszony című előadásokat. Sőt, a társulat erre az évre további két saját premiert tervez, július 5-én mutatják be Tóth Ede A falu rossza című darabját, valamint Weöres Sándor művét, a Holdbeli csónakost állítja színpadra, amelynek december 10-én lesz a bemutatója.

Kiemelt kép: Ivaskovics Viktor és Losonczi Kata a Kék rókában (Fotó: Érdi Róbert)