Tegnap tartotta a Margitszigeti Szabadtéri Színház hagyományos évadnyitó sajtótájékoztatóját, ahol a kulturális intézmény igazgatónője, Bán Teodóra a meghívott vendégekkel közösen ismertette a 2021-es évad programkínálatát.

A Margitsziget Tündérkertje idén is nívós produkciókkal várja az érdeklődőket: a 40 nagyszínpadi produkció mellett 40 családi és gyermekprogrammal várják az érdeklődőket, sőt, idén sem maradnak el az irodalmi séták, és több kiállítást is láthatnak az ide látogatók. Bán Teodóra köszöntőjében arról beszélt, hogy minden hozzájuk érkező alkotó legnagyobb vágya, hogy végre találkozhasson a nézőkkel. „A színház egy szentély, templom, ahol az ember átadja a lekét, és másét is meg tudja érinteni, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezt a különleges varázslatot elősegítsük” – fogalmazott.

A szezont a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című produkciója nyitotta, amelyről a társulat vezetője, illetve az előadás koreográfus-rendezője, Zsuráfszky Zoltán mesélt a sajtóeseményen. A nemzeti összetartozás napján játszott darab vendégelőadói Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre lesznek. A Nemzeti Filharmonikusok Lucas és Arthur Jussennel kiegészülve Mozart különleges hangversenyével érkeznek a Margitszigetre, míg a Vígszínház társulata először szerepel itt, a Béres Attila rendezte Kabaré című musicalt láthatja tőlük a közönség.

Az Óbudai Danubia Zenekar Mozart 230 című koncertjével tiszteleg a komolyzene fenegyereke előtt, aki éppen a 230 éve hunyt el. Feke Pál producerként debütál idén a Margitszigeten, a Csókkirály című koncert a magyar rock&roll ünnepe lesz, olyan fellépőkkel, mint Szulák Andrea, Zséda, Csonka András vagy éppen Király Viktor. A programkínálat tehát minden eddiginél szélesebb, így minden érdeklődő megtalálja a neki tetsző produkciót Budapest legszebb szabadtéri játszóhelyén.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház sajtótájékoztatója (Fotó: Kovács Milán)

Kiemelt kép: Bán Teodóra (Fotó: Kovács Milán)